Biografija

Dr Mirko Ninković

Oftalmolog

Dr Mirko Ninković

Neka vaš vid bude besprekoran

Dr Mirko Ninković je specijalista oftalmologije, osnivač i član medicinskog tima “Sani oftalmologije”, sa dugogodišnjim radnim iskustvom u oblasti oftalmologije, kontaktologije i oftalmološke optike.

Rođen je 1985. godine u Beogradu, osnovnu i srednju školu završava u Šapcu, a studije medicine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu gde dobija stručno zvanje – doktor medicine. Nakon studija započinje radni odnos i stručno usavršavanje u Oftalmološkoj ordinaciji „Sani optik“ u Šapcu. Specijalističke studije iz oblasti oftalmologije upisuje 2016. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu a specijalistički staž u trajanju od četiri godine obavlja na Klinici za očne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. Specijalistički ispit polaže sa odličnim uspehom 2020. godine i dobija zvanje specijalista oftalmologije.

Tokom svoje karijere učestvuje na domaćim i međunarodnim stručnim skupovima u organizaciji Udruženja oftalmologa Srbije (UOS), Udruženja glaukomatologa Srbije, Udruženja kontaktologa Srbije (COLSS) i Evropskog udruženja za hirurgiju katarakte i refraktivnu hirurgiju (ESCRS). Posebna interesovanja razvija u oblasti dijagnostike i lečenja bolesti prednjeg segmenta, glaukoma, dijabetične retinopatije i staračkog oboljenja žute mrlje. Veliku pažnju u svakodnevnom radu posvećuje i oftalmološkim problemima u pedijatrijskoj populaciji. Član je Evropskog udruženja za hirurgiju katarakte i refraktivnu hirurgiju (ESCRS) i Evropskog udruženja za bolesti zadnjeg segmenta (Euretina).

Zakažite pregled

Popunite formu i zakažite vaš sledeći pregled

Popunite obrazac i odaberite svoj grad kako biste rezervisali svoj sledeći oftalmološki pregled. Naš predani stručni tim će sa zadovoljstvom odgovoriti na vaš upit u najkraćem mogućem roku i dogovoriti sa vama termin koji vam odgovara.